7/31/2011

Jälkimainkeja

Viimepäivät ovat menneet vikoista työpäivistä uupuneena ja kissanristijäisiä viettäessä. Eilen tosiaan alkoi viikon mittainen loma ja väsymys olikin jo sitä luokkaa, että oli aikakin.

Perjantaina tuli extemporee lähtö katsastamaan erään uuden tamperelaisen yökerhon avajaiset, kun kerran kyseessä oli hyvät tarjoilutkin. Virhe. Ensinäkin, olen tulossa varmaankin vanhaksi, kun ei tuo klubitus enää oikein innosta - oikeastaan yhtään. Tai "dokailu" ylipäätänsä. On mukavampi viettää iltaa kavereiden kanssa yhden-kahden viinilasin merkeissä tai kotona leffaa katsellessa ja seuraavana aamuna fressinä ilman tietoa dagen afterista, valmiina viettämään täysvoimainen päivä (Minulla on erittäin huono viinapää, joten darra seuraa hyvin helposti jo muutamasta annoksesta). No nämäkin kissanristijäiset oli ihan sitä samaa sinänsä, mitä nyt odottaa saattoi, eikä kovin kauaa viihdytty. Olin itseasiassa jo hieman yli puolenyön jälkeen kotona tukahduttavan kuumassa asunnossani ja yön nukutut tunnit oli laskettavissa muutamalla sormella.

Kuten arvata saattaa, ei eilen lukemisesta tullut sitten mitään. Tarkoituksena oli käydä salilla jumppailemassa ja treenaamassa sekä laskea ainakin pari kappaletta, mutta kiitos edellisen illan, oli turha haaveilla urheilusta tai yleisestä jaksamisesta muutenkaan. Tämä taas johti selkeään päätökseen siitä, ettei ennen synttäreitä (marraskuussa) tarvitse taas juhlia, jotta voin keskittyä opiskeluun täyspainoisesti vapaa-ajallani. Nautin opiskelulta irtoovista vapaahetkistä mielummin selvinpäin jotain rentouttavaa tehden.

Tänään on suunnitelmissa käydä mahdollisesti fysiikan 1 kirja loppuun, viimeistään huomenna. Jäljellä taitaa olla 2-3 kappaletta. Olen tehnyt joka kappaleesta tiivistelmät vihkoon, ehkä hieman turhaan, sillä huomaan, että siihen menee yhtä paljon aikaa, vähintään, kuin laskujen laskemiseen. Harmittaa myös suunnattomasti, että joka kappaleesta(jopa tämän 1. kirjan) jää ainakin yksi lasku kesken, sillä en saa oikeaa vastausta millään aikaiseksi. Vastaukset ovat aina "melkein" oikein, eli joku 0,1-0,2 desimaalin virhe, kyse ei ole pyöristyksistä, sen tiedän.
 Kirjan tekijöille hieman palautetta kyllä siitä, että eivät ole laittaneet kirjan taakse, vastausosaan, kuin vastausluvut(esim 0,79m/s), ja nekin vain osasta tehtävistä (kyseessä siis Physica sarja, aika vanha, painos 2004-2005?), kun joissain kirjasarjoissa olen nähnyt vastauksissa myös ratkaisun vaiheita. On vaikea laskea yksin, kun ei tiedä missä menee pieleen.

Heti kun saan fy1 kirjan laskettua, on aika siirtyä ke1 kirjaan. Moolilla siis jatketaan. Joku mainitsi kommenteissa, ettei kannata laskea 1. kirjoja uudestaan, mutta mielestäni se on melkeinpä välttämätöntä, sillä nämäkin asiat ovat NIIN unohtunut näissä 4. vuodessa. Hullua.

Sain myös saapumisilmoituksen postista, oma "pikku" Galenokseni on noudettavissa, jippii.

Näihin tunnelmiin ja näihin lauseisiin jättäen, laskuihin syventyen,
Jenni

Ei kommentteja: