8/23/2011

Survivor.

Vihdoin on tauti melkein selätetty, ja räkätaudin takia myös tämä hetken blogihiljaisuus. Olin niinkin heikossa hapessa, ettei edes konetta jaksanut avata juuri, saati paneutua bloggailuun. Viimeviikko meni siis saikulla pääasiassa, jos ei maanantain "38°c kuumetta ja räin jokasen asiakkaan naamalle yhdeksän tuntia"-työpäivää maanantaina ja perjantain "mulla ei lähde ääntä ja oon edelleen kuumeessa, mutta pakkopakkopakko tulla hoitamaan ees nää yhdet paperiasiat"-viisituntista töissä.

Viikonloppuna yskin vieläkin keuhkojani pihalle ja räkä tuntui täyttävän aivotkin, mutta pakotin itseni silti osallistumaan hyvän ystäväni läksiäisjuhliin. Ystävä lähtee vaihtoon Madridin lämpöön ja ikävähän tässä väkisinkin tulee jo nyt. Juhlat oli mukavat ja tuli tehtyä jopa uusia tuttavuuksia, mitä nykyään harvemmin tulee, oon niin kotihiiri ja kun ei opiskelekkaan.. Kuten arvata saattaa, järki ja vointi sanoi sunnuntaina, että ei ollut kyllä yhtään hyvä juttu nämä läksärit, olo oli entistä kipeämpi, mutta pakko se oli viimeiset rutistukset ja hyvän matkan toivotukset antaa ystävälle.

Sunnuntain fiiliksistä huolimatta sain sentään tartuttua kemian kirjaan ja jatkettua jopa neljän tunnin voimin opiskelua. Mulla taitaa olla sellainen "vika", että kun alan esim laskemaan, ei siitä meinaa tulla loppua millään, voisin laskea vaikka läpi yön, etenkin, jos tuntuu, että laskut sujuu. Asian laita on hyvin toinen tosin silloin, kun ne eivät tunnu sujuvan. Nyt kuitenkin luoja oli puolellani ja laskut sujui kuin vettä vaan viikon laskemistauon jälkeen, jes! Tänään on vapaapäivä, on meinaan palattu takaisin normaaliin osa-aikaistyön aikatauluun eilen. Se tarkoittaa sitä, että kohta alkaa taas armoton laskeminen aina iltaan asti ja kyllä, olen innoissani, oikeasti.



Normaalirytmistä puheenollen kohta alkaa myös aikuislukio! Jollain tavalla vähän jopa jännittää miltä tuntuu istahtaa taas pulpetin ääreen ja kriiseillä läksyistä ja kokeista. Muistan kun yo-juhlissani totesin, kuinka mukavaa on, ettei enää ikinä tarvitse astua lukio-opetuksen ihmeelliseen maailmaan.. noh, tässä sitä taas ollaan, eikä edes välttämättä viimeistä kertaa.. Silti fiilis on korkealla ja odotukset kovat opetuksen tasosta. Olisi melkoinen pettymys jos opettajat olisivat huonoja ja opetuksen taso vastaavasti myös. Minun lukiossa oli muutama aivan älyttömän hyvä ja selkeä kemian/fysiikan/matikan opettaja, jotka kädestäpitäen näytti jokaisen asian, jos ei ymmärtänyt. Yksi suostui pitämään yksityistukiopetustakin päivän päätteeksi, jos tarve vaati, ihan mahtavia!



Onkos täällä muita, jotka iltalukion/aikuislukion kanssa tulevat touhuamaan syksyllä/keväällä? Onko teillä jo alkanut opiskelu ja jos on, miltä on tuntunut?

Ps. Mitä ajattelette tästä mahdollisesta pääsykoekirjamuutoksesta, mielestäni se olisi kenties ihan tervetullut, mutta olen lukenut myös hyvin vastakkaisia mielipiteitä. Mitä mieltä?
Tästä näet koko artikkelin Mediuutisten nettisivuilta: http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/laakiksen+paasykoekirja+saattaa+vaihtua/a664841

Kuvat: täältä ja täältä

-Jennie

Ei kommentteja: