8/07/2011

Kotimaamatkailua untenmaille ja takaisin

Blogi on hiljentynyt muutamaksi päiväksi lomani takia. Kuvittelin lomani olevan rentouttava ja kiireetön, mutta väärin kuvittelin. Alkuviikon laskin ja luin suht tiiviisti ja loppuviikon olenkin koittanut sosialisoida seuraavan kahden viikon edestä jotka taas vietän vähintään yhtä tiiviisti töissä. Tuskaisesti heräten joka aamu 06.00. Sen jälkeen onneksi helpottaa ja jatkuu normaali työputki eli osa-aikaisena töitä + iltalukio.

Ihmettelen kyllä aina vaan, miten tämä yhteiskunta on jäänyt tähän maatalousyhteiskunta-tyyppiseen päivärytmiin jumiin niin pirun tiukasti Kuka on keksinyt, että kaiken pitää pyörähtää käyntiin aina klo 06-08? 99% väestöstä ei ole lehmiä lypsettävänä aamukuudelta. Itse olen niin iltaihminen kuin ihminen vaan voi olla. En nuku koskaan "pommiin", mutta aamuherätykset ovat suoranaista tuskaa ja kidutusta, vaikka kuinka siihen yrittäisi opetella(nyt useita viikkoja kuudelta taas heränneenä..). Muistan, miten jo ala- ja yläasteella koitin aina kaikin verukkein nukkua edes tunnin-kaksi pidempään, kuin mitä olisi periaatteessa saanut. Joskus jopa jäin "kipeäksi" kotiin, vain koska halusin nukkua. Lukiossa se olikin jo pikemminkin sääntö kuin poikkeus, jos vain mahdollista, että järjestin joko kurssini niin, että koulupäivät alkoivat vasta yhdeksän kymmenen aikaan, aikaisintaan, tai sitten valitsin sellaisia kursseja aamupäiville, joista ei haittaa olla pois sillon tällön.



Nukkuminen on vaan parasta aamulla.  En nyt kuitenkaan tarkoita, että esim. nukkuminen puoleenpäivään olisi jotenkin suotavaa, mutta esim. 09.00-10.00 on ihan hyvä aika herätä, ehtii tekemään päivän aikana kaikki tarvittavat asiat ja illalla rentoutumaan ilman stressiä siitä, että nyt pitäisi olla jo nukkumassa, että ehtii nukkua riittävät yöunet.Yöunien riittävä määrä on muutenkin mulle aika hengen asia. Olen aina varmistanut, että saan nukkua ihan vähintään 7 tuntia, mutta mielellään 8-9 tuntia. Monista tämä kuulostaa varmaan paljolta, mutta tiedän, että mieleni ja kehoni tarvitsee sen verran ja sen verran sitä silloin itselleni tahdon suoda.



Näin pääsykoeprosessin aikana painotan itselleni vielä enemmän unen tärkeyttä, sillä virkeät aivot ovat huomattavasti helpommat pakottaa lukemaan ja laskemaan, kuin muutaman tunnin yöunet nukkuneet, sinne tänne ajatuksissaan harhailevat aivot, jotka ei osaa laskea about 1+3=2. Sen lisäksi mun koko emootiomaailma tuntuu heittävän kärrynpyöriä väsyneenä, kaikki on huonosti ja maailmanloppu on hyvin hyvin lähellä.

Heti huomaa kyllä, esim nyt kun olen tosiaan tässä lomaillut ja unirytmit on mennyt aivan päälaelleen normaalista työunirytmistä, että olo on väsynyt ja jotenkin turta, koska menen nukkumaan myöhään yöllä tai aamuyöllä, mutta sisäinen kelloni herättää mut jo siinä kahdeksan aikaan viimeistään. Ja tämän uupumuksen ja turtuuden takia en ole saanutkaan laskettua kahteen päivään ollenkaan, voittajafiilis.



Ekstemporee matka Helsinkiin oli kiva, mutta uuvuttava sekin. Menin ystäväni luokse semiyllärivierailulle, ja tarkoitus oli käydä läpi mun fy/ke-ongelmiani, sillä ystäväni on oikea nero matemaattisluonnontieteellisissä aineissa, mutta todellisuushan oli taas, että käytimme viimeiset 30 min reissustani, ennen kun noutaja saapui, tehtävien laskemiseen ja tarkastamiseen. Noh, kai ne vaakatasossa kävelyt aamukolmeltakin voidaan laskea jonkinlaiseksi fysiikan lakien kokemiseksi.. Ja entäs ne drinkit, kemiaa parhaimmillaan? Hyötyä reissusta kuitenkin oli paljon, sillä yhden kullan kalliin vinkin sain: tehtävät oli oikein sinänsä, mutta kaikista löytyi tyhmiä näppäilyvirheitä, joiden takia en ollut saanut millään oikeaa vastausta, HUOLELLISUUTTA ÄÄLIÖ! 


Tämä sunnuntai meneekin treenailun lisäksi laskiessa ja lukiessa sitten. Koitan laskea jotain oikein ällöjä tehtäviä kostoksi parin päivän laiskottelusta.

Ps. Jotkut lukijoista on kysellyt mahdollisuutta "vertaistukeen" ja itsekkin olisin siitä kovin kiinnostunut, eli minulle voi laittaa sähköpostia jenni.toivanen@hotmail.com tai Älyvuodossa yksäriä nimimerkille Doris. Kokemuksia ja fiiliksiä olisi mukava vaihtaa :)

Kuvat: weheartit.com

Ei kommentteja: