9/05/2011

261 aamua

Syksy on saapunut ainakin Tampereelle. Aamulla koiraa lenkittäessä lehdet tipahteli puista ja syystuuli hulmutti tukkaa, syksyn voi tuoksutella nenällä ja tuntea iholla.. Syysaurinko on vielä lämmin!



Ja siitä päästäänkin sitten siihen, että syksy tosiaan on tullut, myös opiskelumielessä, nimittäin iltalukio on alkanut ja päässyt jo varsin hyvään vauhtiin. Tästä johtuen myös blogissa on ollut hiljaista viimeiset pari viikkoa - ei vaan ole yksinkertaisesti aika riittänyt koneella istumiseen enää töiden tai koulun jälkeen. Voipi olla, että jatkossakin päivitystiheys täällä tulee olemaan 1-2 kertaa viikkossa-kahdessa.

Lukemiset on siis tosiaan hyvällä mallilla taas. Fysiikan ja kemian ensimmäiset kurssit kerrattu, fysiikka 2 iltalukiossa alkanut ja samoin kemia 2 itseopiskeltuna. Galenosta olen pitänyt enimmäkseen sivussa toistaiseksi, sillä koitan keskittyä nyt pääasiassa laskurutiinin kehittämiseen ja uusien kaavojen opetteluun.

Iltalukio oli omalla tavallaan melkoinen shokki minulle. Mielikuvani siitä oli lähinnä sellainen, että vähintään 50% opiskelijoista meidänkin kurssilla olisi ns. koko tutkinnon suorittajia, eli koko lukion oppimäärää käyviä nuoria tai vähän vanhempia. Totuus iski heti ekalla tunnilla kasvoille, kun tajusin, että meidän n. 40 hengen ryhmästä 95% hakee lääkikseen. Hikipinkoilun ja hurjat perslihakset voi melkein tuntea, niin käsinkosketeltavaa se on. Hyvää tässä tietysti on se, että pysyy hieman kartalla muiden tasosta ja näkee, millaisia ihmisiä lääkikseen on hakemassa. Kartalla pysyminen on mielestäni erittäin tärkeää huomata jo ennen valmennuskurssiakin, olisi meinaan sääli huomata 2 kk ennen kokeita, että muut on lukenut n. 10000 x enemmän kuin itse. Tässäkin tosin on poikkeuksia, eikä kaikkien edes tarvitse lukea koko vuotta tai kymmentä kertaa Galenosta. You lucky bastards! :D

Opettaja tuntuu fysiikassa osaavan hyvin asiansa ja musta on ihanaa, että se ymmärtää sen, että meistä tosiaan suurinosa on lääkikseen hakemassa ja näin ollen opettaa rivienvälistä myös pääsykokeita varten. Meillä aikuislukiossa on keväällä myös ns. lääkikseen valmentavat fysiikan & kemian kurssit(käydään Galenoksen kanssa läpi), mitä opettajan mukaan ei juuri muualla taida olla (?). Eli käytännössä ilmainen lääkiksen fyke valmennus! Jihuu! Itse ilmoittauduin jo alustavasti mukaan ja odotan näitä kursseja innolla. Heti kurssien loputtua onkin kevään ylioppilaskokeet ja valmennuskurssi alkaa.

Aika tuntuu menevän kuin siivillä ja pelottaa, että kohta havahdun jouluun ja sitämyöten pääsiäiseen ja toukokuun alkuun. Onhan siihen vielä aikaa, mutta päivät tosiaan tuntuvat juoksevan pikajuoksua, enkä ehdi tehdä muuta kuin töitä, lukea, laskea ja aina lopun aikaa vähän urheilla. Jännittää vähän, miten pää kestää tämän kaiken kiireen, stressin ja loputtoman työsaran. Kevään toimeentulo mietityttää myös aika paljon, sillä joulun aikaan joudun lopettamaan työt lukemisen takia, enkä tiedä miten työkkärisossukela yms suhtautuvat tämmöiseen lääkispänttäys-tämä-on-elämä-pakko-olla-työtön- tilanteeseen.. Toivottavasti sentään asunnon saan pidettyä, vaikkakin luovun siitäkin pakon sanelemana, jos minun lukemiset siitä on kiinni.

Viikonloppuna piti lähteä Seitsemiseen valetamaan 20 km päivävaellus, mutta kaverin hlökoht. syiden takia jouduttiin reissu perumaan viimetipassa. Noh, kyllä minä vielä oman ruskaretkeni haluan taittaa!

Mitenkäs muilla iltalukiolaisilla on koulu alkanut? Onko vastannut odotuksia? Entäs kotona pänttääjät?


-Jenni


kuva: täältä
 


Ei kommentteja: